Spirituele betekenis van een ree

Gepubliceerd op 20 juni 2021 om 20:24

Als ik een ree zie, denk ik vaak aan zachtheid, aaibaarheid en onschuld. Hij doet me denken aan mijn jeugd, waarin ik telkens weer ontroerd raakte door het verhaal van Bambi, dat schattige, jonge reetje. Dat op jonge leeftijd al zoveel moest meemaken. Ik kreeg dan altijd de behoefte om hem te knuffelen en te troosten. (Als ik tegenwoordig een ree zie, denk ik ook aan de spirituele betekenis van een ree.) 

 

Gelukkig woon ik in een natuurlijke omgeving waar veel reeën leven, (en zie ik ze regelmatig). Vaak hoef ik niet eens het huis uit, om er een te zien. Ze lopen regelmatig in de tuin en dan kan ik ze vanuit de woonkamer zien. Iedere keer ben ik dan weer vervuld van dankbaarheid, (dat ik ze mag aanschouwen). Ook al eten ze veel planten uit de tuin op, ik zou deze bezoekjes van de reeën voor geen goud willen missen. Helemaal als ik naar ze kijk en ze kijken naar mij terug met hun grote bruine ogen. Dit doet mijn hart smelten en dan vergeet ik even alles. Ik voel mij dan volstromen met een vredig en liefdevol gevoel.  

De ree als spiritueel dier

En besef dan weer dat we een klein onderdeel zijn van de grote kosmos. Hier heeft de ree ook een rol in. Hij staat voor verzachting, onschuld, vriendelijkheid en liefde. Als je een ree ziet, kijk dan eens naar binnen bij jezelf.  Voel diep in jezelf of je nog oude wonden hebt en vraag de ree om deze te helen. Vraag in stilte om je kracht in jezelf te vergroten, zodat je negatieve situaties kunt overwinnen. Ook kan een ree goed luisteren, luister zelf ook eens goed naar je ziel. En hoor wat die je te vertellen heeft. Mocht dit je niet bevallen, zorg dan dat je een oplossing hiervoor zoekt. Als je een ree ziet, komt er een tijd waarin je zacht en aardig voor jezelf zou moeten zijn.  

Beantwoord voor jezelf enkele belangrijke vragen. Probeer jij (of anderen) dingen te forceren? Denk hier eens aan de volgende keer dat je een ree ziet, en wees lief voor jezelf. Komt er een ree op je pad, besef dan dat je altijd de kans krijgt om je liefde te tonen.